Hautojen kuuluttaminen

Kirkkolain 17 luvun 5 § mukaan, haudat on pidettävä hautausmaan arvoa vastaavasti hoidettuina ja haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Ylitornion seurakunnan kirkkoneuvosto antaa kunnostuskehotuksen (kuulutuksen) haudoille säännöllisin väliajoin.

Kunnostuskehotus annetaan haudoille, joilla hoitovelvollisuus on laiminlyöty ja viimeisestä hautauksesta on kulunut 25 tai yli. Kehotus tiedotetaan haudalle laitettavalla merkillä, jossa omaista pyydetään olemaan yhteydessä kirkkoherranviraston asiakaspalveluun.

Kunnostuskehotus on kuulutus omaisille. Mikäli kuulutetusta hauta-alueesta ei olla pyydetysti yhteydessä tai  hauta-alue on suntion tekemän tarkastuksen mukaan hoitamaton, kirkkoneuvosto päättää hautaoikeuden menettämisestä ja hauta-alueen siirtymisestä seurakunnan hallintaan.

Ohje omaiselle 

Kuulutetusta hauta-alueesta odotetaan yhteydenottamista. Helpoiten yhteydenottaminen tapahtuu lähettämällä täydennetty lomake osoitteeseen ylitornio@evl.fi tai ottamalle yhteyttä seurakunnanviraston asiakaspalveluun.

Omaiset voivat pitää hauta-oikeuden hoitamalla hauta-alueen itse säännöllisesti tai tekemällä sopimuksen haudanhoitorahaston kanssa.

Hauta-alueella tulee olla nimetty haudanhaltijaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tutustu asiaan sivulla hautatoimi ja hinnasto (hautaoikeuden hallinta)

 

Kuulutettujen hautojen hoitojen tarkistamista tehdään seurakunna työntekijöiden toimesta juhannuksen jälkeen ja elokuun puolessa välissä.