Muistelupaikka

Ylitornion keskustan muistelupaikka

Alkkulanraitti 8, 95600 Ylitornio

Muistelupaikka on auki 24/7 ja paikalle on esteetön kulku vuoden ympäri.

Muistelupaikalle  voi tuoda kynttilän tai kukan lähimmäisen muistoksi. Usein muistelupaikassa sytytetään kynttilä muualle tai  uurnalehtoon haudatun tai tuhkana sirotellun vainajan muistolle.  Muistelupaikkaa voi kuitenkin käyttää laajemminkin. 

Kunnostustoimet 2021

Hautausmaalle on tehty kunnostustoimia kesällä 2021.  Kunnostuksen yhteydessä laajennettiin muistelualuetta käyttäjiä palvelevammaksi.

Urakoinnista vastasi Maanrakennus- ja kuljetusliike Arvo Riekkola Oy Jari Riekkolan ja Heikki Koivurannan johdolla. Suunnittelusta vastaa E-City Landscape & Art Elina Söderström. Työ valmistui  lokakuussa 2021. Taideteoksen rautaiset osat on tehty Ylitornion vankilassa. 

Tiedote hautausmaan kunnostustyöstäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

MuistelupaikkaLinkki avautuu uudessa välilehdessä kehittämisehdotusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Muistelupaikka piirrosLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Ylitornion muistelupaikka

Ylitornion seurakunnan tarjoama muistelupaikka on  Ylitornion kirkolla sankarivainajien hautausmaan lähellä. Muistelupaikkaan johtavat portaat ja esteetön kulkuväylä. Esteetön kulkuväylä on käytössä vuoden ympäri ja portaat lumettomana aikana.

Vanha hautausmaa on jyrkkärinteinen ja tarjoamme mahdollisuuden muistaa läheisiä myös muistelupaikalla. Muistelupaikalle voi tuoda  kynttilän tai leikkokukat  aina halutessasi. Muistelupaikka toimii eri tilanteissa omaisten muistelupaikkana.  

Muistelupaikka on myös kaunis ja rauhallinen paikka kuunnella läheisen sanomakelloja.

Muistolaatta

Muistelupaikalle voi seurakuntaa pyytää laittamaan laatan omaisen tiedoilla. Omaiset hankkivat laatan  kiinnikkein ja toimittavat laatan seurakunnalle suntion kiinnitettäväksi. Laatan paikan muistopaikassa määrittelee suntio. 

Laatan koko on  korkeus 70 mm, leveys 130 mm, materiaali messinki, pohjana tumma patina, teksit kromattu groteski

 

 

Sijainti kartalla

Pysäköinti Pysäköinti