Taloudellinen tuki

Rahat vähissä ja siitä huoli? Talous miinuksella ja laskurästejä? Pienet tulot, isot menot, ei voimavaroja pohtia muutosta? Ei luotettavaa henkilöä, jonka kanssa puhua taloushuolista?

Olemme sinua varten taloushuolien kysymyksissä: henkisenä tukena ja ratkaisujen etsijänä, auttamassa muutokseen ja tukemassa siinä.
Ylitorniolaiset henkilöt voivat anoa seurakunnalta taloudellista tukea. Tuki on kertaluonteista ja se kohdistuu yleensä äkilliseen avuntarpeeseen.

Avustusta haetaan ottamalla yhteyttä diakoniatyöntekijään. Hänen kanssaan tehdään selvitys hakijan taloudellisesta tilanteesta. Ensin selvitetään hakijan kanssa mahdollisuus hakea kunnalta toimeentulotukea tms. apua. Päätöksen avustuksesta tekee diakoniatyöntekijä. Avustus on yleensä lahjakortti tms. Käteistä rahaa emme jaa avustuksina.

 

Varoja haettavana Osuuspankin lahjoituksesta

Ylitornion osuuspankki on lahjoittamut diakoniatyölle varoja ylitorniolaisten perheiden auttamiseksi vuonna 2024.  Kohteena voi olla yksinasuva, pariskunta tai lapsiperhe. Apua annetaan yhteydenoton  perusteella, elämisen kustannuksiin, arkea helpottamaan tai harrastukseen.  Syynä talousvaikeuteen voi olla mm.  pienet tulot, kustannusten nousu, sairaudet, yllättävät menot. Avun saajalla tulee olla todellinen tarve avustukselle.

Ota yhteys Ritva Eroselle (p. 040-8319022). Selvitän elämäntilanteen avun tarvitsijan kanssa henkilökohtaisesti.  Apu välittyy tilanteen mukaan lahjakortin välityksellä tai muulla sopivalla tavalla. Tarvittaessa tutkitaan lisäavun hakemista kirkon muista kanavista.

Säästöpossu

Ota yhteyttä