Ylitornion uusi hautausmaa

Alkkulanraitti 8 , 95600 Ylitornio

Ylitornion uusi hautausmaa on jaettu eri alueisiin.

A-alue on ollut käytössä vuodeta 1999 alkaen ja B-alue otettiin käyttöön lokakuussa 2020.

Hautausmaa on kaksikerroksinen hautausmaa, jossa yhdessä hauta-alueessa on kaksi hautasijaa päällekkäin.

Liikkuminen

Hautausmaalla on jalankulkuun tarkoitetut käytävät ja huoltoajo on sallittua

Talvikunnossapidossa ovat hautausmaan pääkäytävät ja hautaustapahtumassa tarvittavat käytävät. Erikoispyhinä pyritään mahdollisuuksien mukaan mahdollistamaan kulkeminen talvikunnossapidon ulkopuolisille käytäville.

A-alue

Muistomerkit

Muistomerkin koko on rajattu.

Muistomerkki enintään:  korkeus 50 cm, leveys 80 cm ja syvyys 15 cm

Muistomerkeille on seurakunnan toimesta asetettu kiinteä ja yhtenäinen aluskivi hautausmaan  kunnostuksen yhteydessä 2021. Omaiset voivat hakea  halutessaan haudalla olleen aluskiven ottamalla yhteyttä suntioon Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Hauta-aluetta ei saa reunustaa reunakivillä tai muutoin.

Hauta-alue

Arkku: leveys 120 cm, pituus 210 cm, syvyys 210 cm/150 cm

Uurna haudataan arkkuhautaan, mutta uurnan hauta on kooltaan leveys 40 cm, pituus 40 cm, syvyys  40 - 60 cm

Tuhkan sirottelu ei ole mahdollista.

Hauta-alueen pinta on seurakunnan päätettävissä.

B-alue

Muistomerkit

Muistomerkin koko on rajattu.

Muistomerkki enintään:  korkeus 50 cm, leveys 80 cm ja syvyys 15 cm

Muistomerkeille on seurakunnan toimesta asetettu kiinteä ja yhtenäinen aluskivi.

Hauta-aluetta ei saa reunustaa reunakivillä tai muutoin.

Hauta-alue

Arkku: leveys 120 cm, pituus 210 cm, syvyys 210 cm/150 cm

Tuhkan sirottelu ei ole mahdollista.

Hauta-alueen pinta on seurkunnan  päätettävissä.

Kunnostustyö 2021

Hautausmaalle on tehty kunnostustoimia kesällä 2021. Urakoinnista vastasi Maanrakennus- ja kuljetusliike Arvo Riekkola Oy Jari Riekkolan ja Heikki Koivurannan johdolla. Suunnittelusta vastaa E-City Landscape & Art Elina Söderström. Työ valmistui lokakuussa 2021.

Tiedote hautausmaan kunnostustyöstäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

KehittämissuunitelmaLinkki avautuu uudessa välilehdessä