Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on kirkon perinteinen keväinen suurkeräys. Vuonna 2020 se toteutettiin jo 70. kerran. Se etsii ja auttaa hädänalaisia olipa heidän syntyperä, uskonto tai poliittinen kanta mikä tahansa. Apua viedään ulkomaan kohteisiin 60 %, sitä jää suomalaisille 40 % sisältäen oman kotiseurakunnan asukkaiden tarpeisiin 20  %.

Vuonna 2020 keräyksen aihe oli vanhemmuuden tukeminen. Kasvattaminen on vaativa tehtävä ja siihen kuuluu saada tukea. Tarpeeksi varhain annettu tuki vahvistaa vanhempien voimavaroja jo ennen kuin on hätätilanne.  Ylitorniolla apu kohdentuu srk:n ja kunnan yhteistoiminnassa tenavatupatoiminnan ja perhekerhojen kautta. Tavoitteena on saada kaikille perheille koko perheen yhteistä tekemistä.
Ulkomaankohteena oli maailman katastrofialueet, esimerkkinä köyhä Nepal. Tavoitteena on naisten ja yksinhuoltajaäitien kouluttaminen ja toimeentulomahdollisuuksien parantaminen mm. pienyrittäjyyttä tukemalla. Usein se on kiinni pienestä taloudellisesta alkupääomasta. Katso lisää yhteisvastuun kotisivuilta.

Tämän vuoden keräys on jo päättynyt. Koronaviruksen takia keräyssuunnitelma muuttui ja keräystilanteita peruuntui. Sitä huolimatta bruttotulos oli 4000 €.

Kiitos kaikille kerääjillä, osallistujille ja lahjoittajille.

Yhteisvastuu sydän