Meltosjärven hautausmaa

Raanujärventie 5088, 95675 Ylitornio

Meltosjärven on otettu käyttöön  1950-luvulla. Hautausmaan erityispiirteitä ovat sen punertava ja hienojakoinen hiekkamaa. Hautausmaa sijaitsee Meltosjärven kappelin kupeessa männikkökankaalla, keskellä Meltosjärven kylää ja lähellä Raanujärveä.  Sijainninkin vuoksi hautausmaa on suosittu viimeiseksi leposijaksi läheisien järvikylien vainajille.

Liikkuminen

Talvikunnossapidossa ovat hautausmaan pääkäytävät vähintään kuukauden ensimmäisenä viikonloppuna ja hautaustapahtumassa  tarvittavat käytävät.  Erikoispyhinä pyritään mahdollisuuksien mukaan mahdollistamaan kulkeminen talvikunnossapidon ulkopuolisille käytäville.

Muistomerkit

Meltosjärven hautausmaan muistomerkkeihin liittyy rajoitteita. Muistomerkin aluskivi on rajattu enintään 110 cm

Reunakivien käyttäminen ei ole suositeltavaa.

Lisää tietoa muistomerkeistä ja reunakivistä  MuistomerkitLinkki avautuu uudessa välilehdessä sivulla

Hauta-alue

Arkku hauta-alueen koko on leveys 110 cm pituus 210 cm, syvyys 150 cm
Uurna tai tuhka haudataan arkkuhautaan, mutta uurnan hauta on kooltaan leveys 40 cm, pituus 40 cm, syvyys  40 - 60 cm

Tuhkan sirottelu ei ole sallittua.

Hauta-alueen pinta on haudanhaltijan päätettävissä, muttei laatoilla tai kiinteillä kivipinnoitteilla päällystettynä

Erityistä

Toivomme, että  varrelliset kynttilälyhdyt sijoitetaan muistokiven taakse tai viereen talven ajaksi. ( Hauta-alueen sulattaminen talvella vaatii tasaisen haudan)

Hautausmaalla on toteutettu  kesällä  2021 hautojen kunnostuskehotukset ja haudanhaltijatietojen etsiminen kuulutusmenettelyllä. Kuulutetut hauta-alueet on tiedotettuna sivulla hautojen kuuluttaminen. Hautausmaan vainajien omaisien on hyvä tarkistaa läheisensä hauta-alueen tilanne.

Kunnostustoimenpiteitä kesällä 2022

Seurakunta on päättänyt kunnostaa Meltosjärven hautausmaata kesällä 2022. Kunnostuksen yhteydessä muistelupaikkaa ehostetaan ja sen toiminnallisuutta parannetaan. Alueelle on suunniteltu  myös tuhkahautausalue.

Kirkkoneuvosto valitsi investointiin työryhmän, johon kuuluvat kirkkoherra, rakennuttajakonsultti, suunnittelija, talouspäällikön tehtäviä hoitava sekä Sanna Kangas, Erkki Törmänen, Kaisa Koivisto ja Tommi Knuuti.

SuunnitelmaluonnoksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä