Ylitornion uurnalehto

Alkkulanraitti 8 , 95600 Ylitornio

Uurnalehto on paikka, johon vainaja haudataan uurnassa tai tuhka sirotellaan seurakunnan suntion toimesta.  Uurnan hautauspaikkaa ei  julkisteta, eikä uurnan hautaamisen tai sirottelun aikana paikalla ole omaisia. Seurakunta kirjaa haudatun vainajan tiedot rekisteriin, ilman tarkentavaa paikkatietoa.

Uurnalehto ei ole muistelupaikka ja sinne ei ohjata ulkopuolisia vierailijoita. Uurnalehtoon haudataan tai sirotellaan vainajat 1-2 kertaa vuodessa säästäen  aluetta mahdollisimman koskematomana.

Uurnalehtoon haudatun vainajan tiedot voi laittaa erillisellä laatalla yhteiseen muistokiveen.

Laatan tiedot

Omaiset hankkivat laatan luonnonkiveen kiinnitettävin kiinnikkein ja toimittavat laatan seurakunnalle suntion kiinnitettäväksi. Laatan paikan muistokivessä määrittelee suntio. Muistolaatan koko 70 mm x 130 mm, materiaali messinkiä, pohjana tumma patina, teksti kromattu groteski.