Ylitornion seurakunnan uutiset

Korona tiedote 21.12.2020

21.12.2020 13.42

Päivitetty 21.12.2020

Lapin AVI on jatkanut aiempaa kiristettyä kokoontumisrajoitusta 18.1.2020 saakka. Oulun tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaisesti seurakunnat noudattavat Länsi-Pohjan alueella AVIn 10 hengen kokoontumisrajoituksia. 18.1. saakka seurakunnan tilaisuuksien järjestelyissä noudatetaan seuraavaa ohjeistusta:

Sunnuntai jumalanpalvelukset: Jumalanpalvelukset järjestetään striimattuina sanajumalanpalveluksina suljetuin ovin facebook-livessä klo 10.30. Jumalanpalveluksen jälkeen Ylitornion kirkon ovet ovat avoinna tunnin ajan yksityistä ehtoollista ja keskustelua varten. Joulun ja uudenvuoden ajan erityisohjeistukset kellonaikoineen ja ovien aukioloaikoineen facebookissa ja kotisivulla.

Kirkolliset toimitukset: Kokoontumisrajoitteet koskevat myös kirkollisia toimituksia. Hautajaisissa väkimäärärajoite voidaan ylittää, mikäli suurempi saattojoukko koostuu pelkästään lähimmistä omaisista (puoliso, lapset, lapsenlapset, vanhemmat, sisarukset). Kaikkien paikalla olevien tulee kuitenkin olla terveitä ja heidän tulee käyttää suojamaskeja.

Kirkkoherranvirasto on auki etäyhteydellä. Asiat hoidetaan pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Henkilökohtainen tapaaminen järjestetään tarvittaessa ajanvarauksella.

Seurakunnan työntekijöiden kanssa voi keskustella mieltä askarruttavista asioista puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Myös henkilökohtaiset tapaamiset ja yksityinen ehtoollisen vietto ovat mahdollisia erikseen sovittaessa. Ole rohkeasti yhteydessä.
Tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti.

Hyvää ja siunattua joulunaikaa

Matti Salminen, kirkkoherra