Uutislistaukseen

Kolarin, Pellon ja Ylitornion seurakuntien yhtymäselvitys

Ylitornion seurakunnan kirkkovaltuusto on kokouksessaan 6.6.2023 (§ 25), Pellon seurakunnan kirkkovaltuusto 8.6.2023 (§ 23) ja Kolarin seurakunnan kirkkovaltuusto 14.6.2023 (§ 23) päättäneet esittää Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille, että Tornionlaaksossa tehdään seurakuntayhtymäselvitys ja tuomiokapituli ”antaa yhtymäselvityksen tekemisen henkilölle, jolla on pitkä kokemus seurakuntatyön kehittämisestä sekä seurakuntalaisten, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kuulemisesta”.

Selvittäjän tehtävään on lupautunut rovasti Heikki Nissinen. Hän on toiminut Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin pappisasessorina kaksi kautta, Utajärven seurakunnan kirkkoherrana useamman vuoden ja nyt elokuusta alkaen Oulun alue keskusrekisterin johtajana.

Tuomiokapituli on määräännyt kokouksessa 17.08.2023 aluekeskusrekisterijohtaja Heikki Nissisen selvittäjäksi lähtökohtaisesti Kolarin, Pellon ja Ylitornion seurakuntien muodostaman seurakuntayhtymän perustamiseksi, sekä laatimaan perussäännön ja omaisuusluettelon.

 

29.9.2023 10.24