Koronatiedote 16.11.2021

16.11.2021 13.02

Päivitetty 16.11.2021

Hyvää ja siunattua kirkkovuoden loppuaikaa ja adventin odotusta

Adventin odotus näyttää tapahtuvan pahenevan koronatilanteen merkeissä. Ylitorniolla rokotusohjelmat etenevät hyvällä tahdilla ja rokotekattavuus on kohdallaan. Seurakunta kuitenkin suosittelee kaikkia, jotka vielä empivät rokotteen ottamista, käymään rokotepiikillä. On kyse meidän kaikkien yhteisestä turvallisuudesta.

Tällä hetkellä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole kokoontumisrajoituksia, mutta laaja etätyösuositus ja laaja kasvomaskin käyttösuositus. Mahdolliset paikalliset rajoituspäätökset otetaan soveltuvin osin seurakunnassa käyttöön piispan hyväksynnän jälkeen.

Seurakunta suosittaa, että jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja muissa kokoontumissa pidetään turvavälejä ja mikäli niitä ei pystytä pitämään käytetään kasvomaskia. Tilaisuuksiin ei voi saapua, mikäli on koronaoireita. Kaikki jumalanpalvelukset striimataan youtubessa, joten voit olla läsnä toiminnassa myös etäyhteyden välityksellä

Lasten ja nuorten toiminnassa liitytään Ylitornion kunnan kulloinkin voimassa oleviin ohjeistuksiin.

Kirkkoherranvirasto on auki etäyhteydellä ja työntekijöillä on etätyösuositus. Asiat hoidetaan pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Henkilökohtainen tapaaminen järjestetään tarvittaessa ajanvarauksella.

Seurakunnan työntekijöiden kanssa voi keskustella mieltä askarruttavista asioista puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Myös henkilökohtaiset tapaamiset ja yksityinen ehtoollisen vietto ovat mahdollisia erikseen sovittaessa. Ole rohkeasti yhteydessä.

Tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti.

Matti Salminen, kirkkoherra