Uuden hautausmaan kunnostustoimet ovat loppusuoralla

24.9.2021 12.33

Uuden hautausmaan kunnostustoimet ja muistelupaikan rakentaminen jatkuvat tämänhetkisen tiedon mukaan lokakuun loppuun. Osa viimeistelytöistä tehdään kuitenkin ensi kevään ja kesän aikana sääolosuhteiden salliessa. Urakoinnista on vastannut Jari Riekkola ja suunnittelusta maisema-arkkitehti Elina Söderström.

Kesällä 2022 Ylitornion seurakunnalla on tarjottavana tuhkahautausalue, johon uurnan tai tuhkat voi laskea omaksi haudaksi. Tälle hautausalueelle voi laittaa myös muistomerkin. Uurnia voi edelleen laskea myös hallinnassa olevaan arkkuhautaan ja uurnalehtoon. Uurnien hautaaminen ja tuhkan sirottelu tehdään aina sulan maan aikana. Lisäämme asiasta tietoa talven aikana verkkosivuille ylitornionseurakunta.fi.

Kunnostuksessa on rakennettu muiden uskontokuntien hautausalue, jossa kunnioitetaan muiden uskontokuntien perinteitä.  Uuden hautausmaan B- alue on käyttöönotettu, joka on helposti saavutettavissa. Muistelupaikka saa uuden ilmeen ja toiminnallisesti laajemman käytön. Muistelupaikka on käytettävissä ympäri vuoden.

Kiitämme teitä omaisia ja hautausmaan vierailijoita hyvästä ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä kunnostustoimien aikana. Olemme tarttuneet toimeen tavoitteella palvella seurakuntalaisia, omaisia ja hautausmaan työntekijöitä entistäkin paremmin ja turvallisemmin.