Korona tiedote 18.11.2020

19.11.2020 11.55

Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmä on alueen epidemiatilanteen heikentymisen johdosta kiristänyt kokoontumisrajoitussuosituksia. Alueen sisällä erot ovat merkittäviä. Ylitorniolla on viimeisen kahden viikon aikana ollut muutama tartunta. Ylitornion seurakunnan henkilöstöstä kukaan ei ole tällä hetkellä karanteenissa eikä eristyksissä. Seurakunnassa otetaan kuitenkin soveltuvin osin käyttöön pandemiatyöryhmän suosittelemat varotoimenpiteet, jotta seurakunnallinen toiminta voidaan toteuttaa terveys- ja turvallisuusnäkökohdat huomioiden.

Seurakunnan tilojen kokoontumisrajoitteita tiukennetaan muuttuneiden olosuhteiden mukaisesti seuraavasti:

Ylitornion kirkko 30 henkeä, Meltosjärven kirkko 20 henkeä, seurakuntakoti 20 henkeä. Tilaisuuksiin saapuvien tulee käyttää kasvomaskia tai kasvojen suojapleksiä. Mahdollisesti vietettävissä muistotilaisuuksissa kehotetaan noudattamaan kulloinkin voimassa olevia pandemiatyöryhmän / AVIin suosituksia.

Jouluun saakka kaikki messut muutetaan sanajumalanpalveluksiksi eli jumalanpalveluksissa ei vietetä ehtoollista. Kaikki jumalanpalvelukset ja hartaudet striimataan facebook-livessä. Kaikki kylien palveluvuorot sekä kylillä järjestettävät kauneimmat joululaulut peruutetaan. Seurakuntalaisia pyydetään muuttuneiden olosuhteiden keskellä osallistumaan joulunaluksen ja joulunajan tilaisuuksiin koronaturvallisuutta noudattaen. Palvelutehtävissä toimivat seurakunnan työntekijät sekä yksittäiset seurakuntalaiset.

Kirkkoherranvirasto on auki etäyhteydellä. Asiat hoidetaan pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Henkilökohtainen tapaaminen järjestetään tarvittaessa ajanvarauksella.

Seurakunnan työntekijöiden kanssa voi keskustella mieltä askarruttavista asioista puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Myös henkilökohtaiset tapaamiset ja yksityinen ehtoollisen vietto ovat mahdollisia erikseen sovittaessa. Ole rohkeasti yhteydessä.

Tilojen väkimäärien osalta tämä ohje on voimassa joulukuun alkuun, muutoin vuoden vaihteeseen saakka. Tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti ja tarvittaessa ohjetta täsmennetään tai muutetaan.

Osallistu kuitenkin rohkeasti joko paikan päällä tai etänä. Me olemme Jumalan hyvässä suojassa.

Taivaan Isän siunausta toivottaen

Matti Salminen, kirkkoherra