Korona tiedote 1.3.2021

1.3.2021 14.03

Hyvää ja siunattua paastonaikaa ja pääsiäisen odotusta
Kevät jatkuu kokoontumisrajoitusten osalta jo totutuissa merkeissä. Kaikki tarvitsemme vielä jonkin aikaa kärsivällisyyttä ja voimia ohjeistusten seuraamisessa. Rokotusohjelmat etenevät kuitenkin omalla tahdillaan. Kaikki toivomme ja rukoilemme, että kesällä saamme jälleen kohdata toisiamme turvallisesti ja kokoontua yhteen isommallakin joukolla.

Ylitornion seurakunnassa seurataan annettua ohjeistusta, jonka mukaan tilaisuuksien väkimäärä on enintään kuusi henkeä. Palmusunnuntaista pääsiäiseen järjestämme kuitenkin muutamia koronaturvallisesti toteutettavia hiljaisen viikon tilaisuuksia, joihin voidaan osallistua porrastetusti pienellä joukolla kerrallaan. Niistä tiedotamme myöhemmin.

Sunnuntai jumalanpalvelukset:

Jumalanpalvelukset järjestetään striimattuina sanajumalanpalveluksina suljetuin ovin facebook-livessä klo 10.30. Jumalanpalveluksen jälkeen Ylitornion kirkon ovet ovat avoinna tunnin ajan yksityistä ehtoollista ja keskustelua varten.

Kirkolliset toimitukset:

Kokoontumisrajoitus 6 henkeä koskee myös kirkollisia toimituksia. Hautajaisissa väkimäärärajoite voidaan ylittää, mikäli suurempi saattojoukko koostuu pelkästään lähimmistä omaisista (puoliso, lapset, lapsenlapset, vanhemmat, sisarukset). Kaikkien paikalla olevien tulee kuitenkin olla terveitä ja heidän tulee käyttää suojamaskeja. Kastetilaisuuksissa paikalla tulee olla lapsen vanhempien ja sisarusten lisäksi kaksi muuta henkilöä kastetilaisuuden todistajina. Henkilöt voivat olla kummeja tai muita sukulaisia.

Muu toiminta:

Kaikki aikuisten avoin ryhmätoiminta on keskeytyksissä tai toiminta tapahtuu internetin välityksellä rajoitusten ajan.
Lasten ja nuorten toiminnassa liitytään Ylitornion kunnan kulloinkin voimassa oleviin ohjeistuksiin.
Laitoshartaudet ja muut hartaudet välitetään facebookin kautta kaikille ylitorniolaisille
Kirkkoherranvirasto on auki etäyhteydellä. Asiat hoidetaan pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Henkilökohtainen tapaaminen järjestetään tarvittaessa ajanvarauksella.
Seurakunnan työntekijöiden kanssa voi keskustella mieltä askarruttavista asioista puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Myös henkilökohtaiset tapaamiset ja yksityinen ehtoollisen vietto ovat mahdollisia erikseen sovittaessa.

Ole rohkeasti yhteydessä.
Tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti.

Ystävällisin terveisin,

Matti Salminen, kirkkoherra

ps. Seurakunnan työntekijät ottavat koronarokotteen välittömästi, kun oma vuoro tulee. Kyse on meidän kaikkien yhteisetä turvallisuudesta.

Lisää aiheesta evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä