Kanttorin viransijaisuus 1.1. - 30.6.2023

Tule töihin meille Tornionjokilaaksoon! Vaarojen reunustamalle, rehevälle Tornionlaaksolle leimaa-antavia piirteitä ovat vapaana virtaava, tuntureilta alkunsa saava Tornionjoki ja rajanaapuruus Ruotsin kanssa. Tornionlaakson asutus on nykyäänkin suureksi osaksi suomensyntyistä ja -kielistä. Molemmin puolin rajaa puhutaan pääkielten ohella myös ainutlaatuista ruotsin- ja suomenkielistä vaikutteita saanutta meän-kieltä. Ylitorniolla koet kaikki neljä vuodenaikaa kauniin luonnon tarjoamin maustein.

Kanttoriksi Tornionjokilaaksoon, Ylitornion seurakuntaan!

Kanttorin omana vastuualueena on seurakunnan kirkkomusiikin kokonaisuudesta vastaaminen ja kehittäminen. Kanttorin tehtäviin kuuluvat seurakunnan jumalanpalvelukset, musiikki ja kuorotoiminnasta sekä soitinhuollosta vastaaminen. Laulajia seurakunnassa on vauvasta vaariin. Lisäetuna on Länsi Lapin parhaat urut.

Viran palkkaus sijoittuu vaativuusryhmään 502. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Tehtävään määrättävän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-todistus). Tehtävään valittavalta edellytetään ajokorttia ja oman auton käyttömahdollisuutta.

Tehtävään hakeneita voidaan pyytää haastatteluun. Haastatteluajankohta sovitaan haastatteluun kutsuttavien kanssa erikseen
Hakemukset tulee jättää sähköpostilla 23.12. klo 16 mennessä osoitteeseen matti.salminen@evl.fi

Ylitornion seurakunta on kolmentuhannen hengen seurakunta Tornionjokilaaksossa. Ylitornion seurakunnassa on kymmenen henkilön työyhteisö ja monipuolinen seurakunnallinen toiminta. Rovastikunnallisen yhteistyön lisäksi Ruotsin raja tarjoaa mahdollisuuden tutustua läntisessä naapurissa tapahtuvaan kirkolliseen musiikkityöhön ja erityiseen Meän kielen kulttuuriin. Välittömästi rajan toiselta puolelta löytyvät myös Matarengin kirkon urut, jotka ovat Ruotsin vanhimmat käytössä olevat urut. Etsimme joukkoomme seurakunnan toimintaan aktiivisesti ja monipuolisesti osallistuvaa kanttoria. Työt voi aloittaa 1.1.2023 tai sopimuksen mukaan.

10.12.2022 11.04