Ylitornion kirkko

Tervetuloa messuun

Salattu Jumala
Kummikirkko

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Jumalanpalveluksessa pohdimme, miten salattu Jumala toimii keskellämme ja miten kummi voi auttaa ymmärtämään Jumalan rakkautta meitä kohtaan

Laulamme virret 966, 704, 746, 130, 728, 953, 490:2,3, musiikissa mukana Kirkkokuoro, Mieslaulajat ja Valon Sävel
Kolehdin kannamme lasten, nuorten ja perheiden hyväksi tehtävään työhön kotiseurakunnassa