Nuoret

Rippikoulu

Tässä on tietoa Sinulle joka haluat käydä rippikoulun Ylitornion seurakunnassa. Rippikoulu on monelle nuorelle merkittävä vaihe elämässä. Rippikoulun aikana paneudutaan kristillisen uskon perusasioihin nuoren näkökulmasta mukavaa ja leppoista yhdessäoloa ja leikkiä unohtamatta. Rippikouluun ovat tervetulleita kaikki 15 vuotta täyttävät nuoret. Kirkkoon kuulumattomuus ei ole este osallistumiselle!

Ylitornion seurakunnan rippikoulu 2020

Päivitettyä tietoa rippikoulun toteutuksesta ja aikataulusta, 18.5 2020

Rippikoulu toteutetaan tulevana kesänä voimassa olevan tautitilanteesta annettua ohjeistusta noudattaen. Tämän hetken tietojen perusteella järjestämme rippikoulun seuraavalla tavalla:

Lähijakso 13-14.6

Toteutamme lähijakson 13-14.6 Nuorisotalon tiloissa. Lähijakso alkaa la 13.6 klo 09.00 Nuorisotalolla. Päivä päättyy klo 15.30. Mukana ovat rippikoululeirille lähtevät opettajat, isoset ja leiriläiset. Sunnuntaina 14.6 kokoonnumme kirkkoon klo 09.30. Osallistumme jumalanpalvelukseen ja päivä päättyy kirkossa klo 12.00. Lähijaksolla on mahdollisuus antaa rippikoulukortti pois, jos se on täynnä. Lähijakson ruokailun järjestämiseksi pyydän jokaista ilmoittamaan minulle spostilla mahdolliset rajoitukset ja allergiat ruokien suhteen.

Leiri 1-7. elokuuta Loma-Vietosella

Leiri alkaa lauantaina 1.elokuuta klo 10.00 Loma-Vietosella. Ajo-ohjeet löytyvät leirikeskuksen kotisivuilta https://lomavietonen.fi. Jokainen huolehtii kyydin leirille ja leiriltä kotiin itse. Leiri päättyy perjantaina 7.elokuuta klo. 10.30.

Leirillä noudatamme terveysviranomaisten laatimia ohjeita tartuntojen leviämisen estämiseksi. Mikäli joku sairastuu leirillä, otamme yhteyttä terveysviranomaisiin ja toimimme heidän ohjeidensa mukaan. On tärkeää, että jokainen leirille tulija on terve. Näin huolehdimme toinen toisemme hyvinvoinnista. Mikäli leirille tulo estyy sairauden vuoksi, järjestetään rippikoulun käyminen muulla tavalla myöhemmin

Konfirmaatio on sunnuntaina 9.elokuuta klo 12.00 Ylitornion kirkossa. Mikäli tautitilanne muuttaa konfirmaatioon liittyviä suunnitelmia, tiedotamme niistä välittömästi.

Lähetän jokaiselle rippikoululaiselle sähköpostia. Posti sisältää leirin osallistujakortin, etukäteistehtävän materiaalin ja ohjeet tehtävän tekemiseen.

Toukokuun lopulla soitan jokaiselle lähtijälle henkilökohtaisesti. Käymme keskustellen läpi rippikouluun liittyviä asioista.

Rippikouluterveisin

Matti Salminen, 0405508246, matti.salminen@evl.fi

Minna Juvani,0405219427 minna.juvani@evl.fi

Ilkka Korva, 0405226835 ilkka.korva@evl.fi

Hei, Sinä tämän vuoden rippikoululainen ja vanhemmat!

Olet aloittanut rippikoulun. Nyt on meneillään seurakuntaan tutustumisjakso, jolloin keräät korttiisi merkintöjä seurakunnan eri toimintoihin osallistumisesta. Ehkäpä oletkin jo päässyt hyvään alkuun. Tarjoan sinulle mahdollisuuden kartuttaa korttimerkintöjä osallistumalla yhteisvastuukeräyksen toteuttamiseen listakerääjänä tai lipaskerääjänä.

Yhteisvastuukeräys on kirkon pitkäaikainen keräys, joka toteutetaan 2.2- 30.4. välisenä aikana. Kerätyillä varoilla autetaan apua tarvitsevia ihmisiä ulkomailla, Suomessa ja omassa seurakunnassa. Sitä kutsutaan diakoniatyöksi. Tänä vuonna aiheena on vanhemmuuden tukeminen.

1.Yksi tapa kerätä rahaa lähimmäisten hyväksi on listakeräys, siis kulkeminen keräyslistan kanssa ovelta ovelle kysyen: ” haluatko osallistua kirkon yhteisvastuukeräykseen?” Osallistuja laittaa nimensä ja lahjoitettavan summan listaan, antaa rahan kerääjälle, joka tilittää rahat lopuksi seurakuntaan. Jokaiselle kerääjälle sovitaan oma alue, jonka hän ottaa vastuulleen kerätä. Tämä voi olla kodin lähistöllä n. 20 ok-taloa.

Lista lähetetään vanhemman nimellä, joka vastaa rippikoululaisen kanssa siitä, että lista ja rahat pysyvät tallessa ja palautuvat seurakuntaan. Erityisesti järvikylillä asutusta on harvassa ja tehtävän suorittaminen voi vaatia myös vanhemman apua, esim. kuljettamisessa talosta taloon. Sinä olet kuitenkin kerääjä, ei vanhempasi. Tehtävän suoritettuasi saat merkinnän korttiisi. Kerätä voi myös pareittain.

2.Keräämme myös lippailla kauppojen auloissa pe. 7.2. ja 27.3. 2 tunnin jaksoissa, esim. klo 13-15 tai 15-17. Tähän pääset mukaan aikuisen pariksi ja lopuksi merkinnän korttiisi.

Juttele näistä vanhempiesi kanssa ja jos innostuit niin soita minulle. Lisätietoja puhelimessa.

Iloa ja siunausta elämääsi ja rippikouluusi! Tarvittaessa lähetä soittopyyntö tekstarilla.

Ritva Eronen

diakoni

0408319022

Isoskoulutus 2020

Isoskoulutus on tarkoitettu rippikoulun käyneille nuorille, jotka haluavat toimia mm.rippikoululeireillä ja lastenleireillä ohjaajan tehtävissä. Koulutus kestää yhden vuoden ja siitä saa todistuksen. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia toimia isosena sekä vahvistaa seurakunnan jäsenyyttä. Isoskoulutus järjestetään  tänä keväänä näissä poikkeusolosuhteissa etäyhteyksien avulla. Lisätietoa Ilkalta.

.